Am vorbit mult despre SEO pentru că poate fi o sursă foarte bună de trafic ’’gratuit’’, mai ales dacă ești la început de drum și nu ai un buget de promovare. Dacă ai citit articolul despre cele mai importante criterii SEO în 2020, ai văzut cu siguranță că backlinkurile au o contribuție foarte mare la reușita optimizării SEO și pot face diferența între un ranking prost și un ranking bun pe cuvintele cheie importante pentru tine.

Site-ul meu este nou, fără istoric în spate, așa că era important să obțin backlinkuri de calitate de la site-uri cu autoritate în domeniu. Lucru care poate fi destul de complicat atunci când nu ai o notorietate în piață, așa că am făcut apel la guest posting, adică să scriu un articol pe un alt site și acolo să pun un link spre siteul meu. Așa că am scris pe blogul Whitepress despre ce sunt datele structurate și cum să le folosești. Se pare că am făcut treabă bună pentru că cei de la Whitepress mi-au cerut să le testez platforma și să scriu un review.

Hai să vedem deci ce este platforma Whitepress și cum te poate ajuta să-ți atingi obiectivele de SEO și nu numai.

Ce este Whitepress?

Pe scurt este o platformă care pune în legătură marketerii (cei ce au nevoie de backlinkuri și de articole sponsorizate pentru a face optimizare SEO și a-și crește vizibilitatea) și editorii (cei ce au un site cu conținut bun, autoritate SEO mare și acceptă să publice articole plătite pentru marketeri). Practic, înainte dacă voiai să publici un articol sponsorizat pe un site mare, să zicem un portal de știri IT cu prezență națională, trebuia să îi contactezi tu manual, să îi întrebi dacă acceptă publicarea de articole sponsorizate și advertoriale, care sunt cerințele lor editoriale, cât costă și când l-ar publica. Îți închipui că asta putea fi o adevărată durere de cap, mai ales dacă aveai nevoie să publici pe mai multe platforme, fiecare cu persoane de contact diferite, alte prețuri, alte cerințe pentru publicare etc. În plus trebuia să verifici ce trafic are fiecare, ce Domain Authority are ca să te asiguri că banii sunt folosiți corect, apoi să faci transferul bancar spre editor etc.

Ei bine, Whitepress te scapă de grija asta și simplifică foarte mult procesul de găsire a celui mai bun site pe care să-ți publici articolul. Intri imediat în contact cu portalul dorit, publici rapid și ușor articolul tău și plata se face automat prin platformă, fără să îți mai bați capul cu bănci și IBAN-uri.

Cum comanzi un articol sponsorizat pe Whitepress?

E simplu. Îți creezi un cont de marketer și adaugi un proiect, adică site-ul pentru care vrei să se publice articolul. În cazul de față a fost vorba de site-ul meu, expertmarketingonline.ro.

creare proiect pe whitepress
creare proiect pe whitepress

Apoi mergi să vezi lista de site-uri. Whitepress lucrează cu peste 18000 de siteuri, așa că vei găsi cu siguranță ceea ce cauți. Ei au o rețea mare în România, dar sunt prezenți și în alte țări, iar de curând s-au lansat în Croația, Belgia și Țările de Jos. Uite lista completă cu țările și numărul de editori parteneri în fiecare:

tari whitepress
Țări unde e prezent Whitepress

Următoarea etapă este să cauți editorul cel mai potrivit pentru tine, acolo unde vrei să publici articolul sponsorizat. Avantajul Whitepress este că ai imediat toate informațiile de care ai nevoie: lista de editori, Trust Flow-ul domeniului, traficul organic din Ahrefs, prețul și dacă poți pune linkuri dofollow, foarte importante pentru optimizarea SEO. Iar motorul de căutare este puternic și are multe filtre folositoare.

gasire siteuri pentru advertoriale
gasire siteuri pentru advertoriale

Cum alegi pe ce site să publici articolul sponsorizat?

Acum începe partea distractivă. Opțiunile sunt atât de multe că poate fi greu să te decizi. Iată câteva sfaturi pentru a alege cel mai bun domeniu pentru articolul tău:

 1. Tematica site-ului ales să fie în legătură cu tematica site-ului tău. Dacă tu scrii despre grădinărit poate fi interesant să apari într-un site de casă și grădină, de exemplu, dar un site de finanțe nu ar fi o idee bună.
 2. Site-ul ales este citit de publicul tău țintă. Dacă ai site de grădinărit, caută un portal pe care clienții tăi potențiali îl citesc.
 3. Domeniul să aibe autoritate (trust flow) și trafic organic cât mai mari. Din fericire ai cifrele astea pentru toate publicațiile, fără să fie nevoie să le mai cauți tu.
 4. Citește cu atenție cerințele editoriale ale fiecărei publicații, vezi ce îți cer și ce îți oferă în schimb.
 5. Nu în ultimul rând, verifică să accepte linkuri dofollow și să se încadreze în bugetul tău.

În motorul de căutare ai acces la toate informațiile de care ai nevoie ca să faci cea mai bună alegere, mulți indicatori SEO și o evaluare tehnică a site-ului:

indicatori site whitepress
indicatori site whitepress

Cum cumperi un articol prin Whitepress?

Eu am ales să public un articol sponsorizat în financiarul.ro pentru că are Trust Flow mare, prețuri bune cu linkuri dofollow și este citit de oameni de afaceri și persoane interesate de domeniul financiar. M-am gândit că mulți dintre ei au și afaceri online și ar putea avea nevoie de promovare, așa că i-ar putea interesa articolul meu și să vină apoi să mă viziteze pe site. Nu în ultimul rând, linkurile dofollow de la un domeniu cu autoritate mare mă vor ajuta pe termen lung cu optimizarea SEO.

Am citit deci cu atenție termenii și condițiile lor:

selectare partener pentru articol sponsorizat
selectare partener pentru articol sponsorizat

Totul fiind ok, am scris articolul și l-am trimis. Atunci când o faci, editorul are un termen de maxim 5 zile calendaristice, sau 3 zile lucrătoare pentru a-l publica, deci știi când va fi live. Ești anunțat prin e-mail că articolul a fost publicat și ai posibilitatea să verifici corectitudinea acestuia, înainte de a-l valida și a face plata. În cazul meu totul a fost în regulă, așa că pe 3 noiembrie articolul meu a apărut pe financiarul.ro. Tu nu faci plata direct către editor, ci către platforma Whitepress. Câtă vreme nu ai validat articolul, banii nu sunt transferați la editor, ci rămân în contul Whitepress, care îi trimite doar atunci când tu ți-ai dat ok-ul.

În cont ai desigur un dashboard cu toate informațiile necesare: proiectele tale, statusul articolelor sponsorizate, bugetul disponibil etc. astfel că vezi foarte simplu cum stă treaba, fără să mai trebuiască să dai reminder-uri: Unde ne aflăm cu articolul meu? E bun, e gata de publicare? Când va fi adăugat pe site?

dashboard whitepress
dashboard whitepress

Concluzii

Una peste alta, eu mă bucur că această platformă există și în România, cred că este de un real folos pentru marketeri, mai ales pentru partea de SEO. Simplifică mult viața specialiștilor în marketing online, dar îi ajută și pe editori să își monetizeze mai bine traficul. Cu alte cuvinte, toată lumea are de câștigat.

Voi continua să folosesc platforma Whitepress, atât ca să scriu guest posts, cât și pentru a publica articole sponsorizate pe alte publicații. De asemenea am un cont de editor și pun la dispoziție spațiu pe expertmarketingonline.ro celor ce doresc să publice un articol aici.

Dacă ai nevoie de articole sponsorizate sau advertoriale, pentru a obține backlinkuri de calitate și/sau a ajunge la publicul țintă pe alte site-uri, Whitepress.ro este cea mai bună soluție la momentul actual.

 

https://expertmarketingonline.ro
Do you like Ungureanu Andrei's articles? Follow on social!
Comments to: Am testat pentru voi Whitepress – platformă pentru articole sponsorizate și advertoriale

  Your email address will not be published.

  Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

  Login

  Welcome to Typer

  Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
  Join Typer
  Registration is closed.