Aruncă o privire peste site-ul agenției de monetizare Creste. Spune-mi ce crezi, arată bine, se mișcă bine, are funcționalitățile pe care le aștepți de la un site modern construit în 2020? Cât crezi că ar costa dacă ai cere unei agenții să ți-l creeze? Ei bine, eu l-am obținut gratuit. Și în acest articol îți explic cum am făcut și cum poți s-o faci și tu.

agentie monetizare site
Site-ul profesional gratuit pe care l-am primit

Cerințele mele pentru site-ul de prezentare gratuit

 

Cum nu mă dau banii afară din casă, am căutat o soluție mai ieftină sau chiar, dacă se poate, gratuită. Internetul e plin de oferte pentru site-uri gratuite, care mai de care mai ademenitoare, dar niciuna nu era mulțumitoare pentru ceea ce îmi doream eu: un site profesional, construit pe WordPress, customizabil, responsive și cu viteză de încărcare bună. De asemenea să fie un site de prezentare al afacerii care să dea o imagine cât mai bună despre ce facem și să ofere o experiență cât mai plăcută vizitatorilor.

Soluțiile pe care le-am găsit nu corespundeau fie pentru că ofereau doar un site basic, cu câteva pagini simple, fie pentru că tehnologia sau design-ul nu erau demne de 2020, ori pentru că nu erau cu adevărat gratuite, ci condiționate de achiziția unor servicii conexe: abonament lunar, optimizare SEO etc. sau, în sfârșit, pentru că termenul de finalizare era prea lung.

Apoi am aflat de The Free Website Guys dintr-o postare de pe un grup de Facebook. Nu mai rețin numele grupului, nici cine a postat, dar îmi amintesc că m-am gândit că sună prea frumos să fie adevărat. Site profesional gratuit construit de americani cu experiență în web design. Fără costuri de programare, doar hosting și temă. Se predă în 4 – 6 săptămâni. Pe WordPress, customizabil. M-am întrebat: ok, și ei ce câștigă din asta? Cum își permit să ofere site-uri profesonale gratuite? Dar, parte din curiozitate, parte din nevoie, m-am înscris. Iată cum a decurs totul și cum o poți face și tu.

Cine îți construiește un site profesional gratuit?

 

Cei care mi-au făcut site-ul se numesc The Free Website Guys, sunt o agenție de web developpment lansată în 2020, de când cu pandemia, din Santa Fe, New Mexico, Statele Unite ale Americii. Ei au pornit de la constatarea că, dat fiind contextul economic, mulți nu-și mai permit un site profesional. Și au observat și că, fiind la început de drum, fără review-uri le era foarte greu să obțină clienți mari. Bănuiesc că nici nu aveau buget de promovare foarte mare, așa că au decis ca banii pe care i-ar fi băgat, probabil, în reclame, să îi folosească pentru a construi site-uri gratuite, a-și face o reputație în piață și apoi să primească recomandări prin word of mouth. Recunosc că nu i-am întrebat, din punct de vedere marketing scenariul acesta are logică, mai rămâne partea financiară, trebuie să plătești orele de muncă, taxele la stat etc.

site modern gratuit
The Free Website Guys

Compania a construit peste 1000 de siteuri gratuite până acum, și sunt siteuri care în State costă în general între $2000 – $4000. Însă nu acceptă pe toată lumea, doar 20% din aplicanți sunt selectați, adică 1 din 5 doritori are șansa să obțină un site profesional gratis de la ei. Asta înseamnă că, dacă vrei un site performant gratuit, trebuie să faci și tu un efort.

Încă ceva: ei nu-ți cer datele cardului, nu e vreun abonament, nu îți cer factură sau mai știu eu ce. Nu trebuie să ai o firmă ca să facă asta pentru tine. Nici nu ai vreo obligație după ce ți-au construit site-ul, nu semnați contract.

Care sunt condițiile ca să obții un site performant gratuit?

 

Acum că am ajuns aici urmează disclaimerul pe care probabil îl așteptai de la începutul articolului. Nu există nimic gratuit pe lumea asta. Doar pentru că nu plătești bani pentru un produs sau serviciu nu înseamnă că nu există niciun cost pentru tine. The Free Website Guys îți construiesc un site gratuit, dar doar dacă respecți condițiile lor. Iată ce trebuie să știi dacă vrei un site gratuit:

 • Siteul va fi construit pe platforma WordPress
 • Trebuie să nu fie foarte complex, de exemplu nu te aștepta să creeze un magazin online cu mii de produse și integrări avansate, cu gestiune stocuri, CRM, soluții de plată etc.
 • Trebuie să se încadreze în maxim 10 ore de developpement.
 • Să fie un concept interesant și pentru un scop gata de pus în aplicare. Nu cere un site pentru că te gândești tu ca peste 6 luni să îți deschizi o afacere online.
 • Să fie un site care respectă niște reguli etice de bază: fără produse dubioase, fără pornografie, fără streaming ilegal, înțelegi ideea.
 • Să fii capabil să prezinți în limba engleză logic și coerent ideea ta, design-ul și funcționalitățile și să le oferi informațiile de care ai nevoie.
 • Să participi și tu la proces. De exemplu va trebui să cumperi tu hosting-ul și numele de domeniu. Apoi să faci personalizarea site-ului.
 • Atunci când cumperi tema și hosting-ul să folosești linkurile lor de afiliere, ca să primească niște bani și să-și permită să își ofere 10 ore de developpement pentru site-ul tău gratuit.
 • După ce totul este gata să le lași un review pe Trustpilot și pe Clutch. Îi ajută să se facă cunoscuți și să obțină clienți noi.

Care sunt etapele?

 

Iată care sunt etapele pentru a obține site-ul gratis de la The Free Website Guys:

Completează formularul de înscriere cu toate informațiile pe care ți le cer ei. Ca să crești șansele de a fi acceptat, la ultimul punct, How did you hear about us, menționează că de la articolul lui Ungureanu Andrei de pe expertmarketingonline.ro . Îl cunosc pe Sven, lead developper-ul și cel care va fi contactul tău unic pe parcursul realizării site-ului, și mi-a spus că va analiza mai atent și aplicațiile care vin de la mine, pentru că și eu îi fac reclamă gratuită. Asta pentru că nu vei fi un random guy from Romania care vrea un site gratuit, ci se presupune că ai citit acest articol și știi deja ce să te aștepți, deci procesul va merge mai lin. Această etapă e foarte importantă, cu cât explici mai bine și mai clar ce vrei să primești, cu atât totul va decurge mai bine și siteul va fi mai apropiat de așteptările tale. În plus economisiți timp cu toții și îți maximizezi șansele de a fi acceptat.

Dacă ești acceptat, ei se ocupă de tot developpement-ul, back-office, temă etc. Îți vor instala plugin-uri folositoare, vor pune un backup automat și vor lucra la viteza de încărcare a site-ului.

Alegi și cumperi o temă și le-o dai să o integreze. Ei te roagă să folosești linkul lor afiliat când cumperi tema, ca să primească niște bani și să își permită să-ți facă gratis site-ul.

Cumperi hosting și nume de domeniu și le oferi acces. La fel, rugămintea e să folosești linkul afiliat ca să reducă din costuri.

Finalizare și handover. Când totul este gata ei îți pregătesc un document cu tot ce au făcut și un video de hand-over ca tu să știi cum să folosești site-ul și să-l poți personaliza. Te sfătuiesc să te uiți cu atenție la video, e bine făcut și te va ajuta cu siguranță să te familiarizezi cu noua ta ’’jucărie’’.

Cât m-a costat site-ul de prezentare gratuit?

 

În cazul de față, realizarea site-ului este gratuită, dar există totuși niște costuri pentru tine:

 • Trebuie să cumperi hosting pentru site. Asta e normal, orice site are nevoie de hosting. The Free Website Guys te roagă, dar nu îți impun, să iei hosting de la Blue Host prin linkul lor afiliat. În acest fel ei câștigă ceva bani și pot să-ți ofere un site profesional gratis. Hostingul prin Blue Host m-a costat în jur de $45/an.
 • Site-urile pe care ei le construiesc sunt pe WordPress, așa că va trebui să cumperi o temă. Eu am cumpărat acces pe un an la Divi și m-a costat $89, și de acolo am luat tema pentru site. Rugămintea e să folosești linkul lor de afiliere pentru a-și reduce costurile dar, la fel, nu îți impun asta.
 • Nume de domeniu. Eu numele de domeniu l-am primit gratuit odată cu hostingul, dar dacă vrei ceva ce nu e acoperit de Blue Host, prețurile încep de la $12.

N-am făcut calculul exact, dar în total bănuiesc că m-a costat în jur de 600 de lei. Iar acestea, așa cum au spus, nu sunt costuri cu realizarea site-ului, ci cu ’’consumabile’’ pentru site. The Free Website Guys nu mi-au cerut niciun ban pentru munca de developpement pe care mi-au făcut-o.

Totul a durat în jur de 6 săptămâni, de la momentul în care am aplicat și până l-am primit ‚’’la cheie’’ ca să zic așa. Eu zic că e mai mult decât rezonabil, dat fiind că e gratuit și arată foarte bine. Eu estimez că am economisit cel puțin 3000 de lei folosind această soluție, și nu sunt sigur că, plătind unei agenții din România pentru un site modern, aș fi obținut un rezultat mai bun.

Lucruri de care trebuie să ții cont

 

Am spus mai sus care sunt cerințele de la The Free Website Guys ca să îți construiască un site profesionist gratuit. Din cerințele lor decurg și o serie de limitări la care trebuie să fii atent:

 • E recomandat să ai hosting pe Blue Host, deși nu obligatoriu, și asta înseamnă că nu o să poți să alegi un domeniu .ro . Eu am ales un domeniu .com tocmai din cauza asta.
 • Nu poți cere chestii foarte complexe pentru că apoi crește prea mult timpul de lucru și pentru ei nu mai e rentabil să-ți construiască un site modern gratuit. Pentru proiectele complexe va trebui să plătești.
 • După ce site-ul e gata va trebui să investești și tu timp în personalizarea lui. Ei îți instalează tema, îți fac modificările pe care le-ai cerut, dar tot ce înseamnă conținut, imagini, layout custom revine în sarcina ta.
 • Nu e nevoie să fii developper ca să te descurci să-i ajuți, dar trebuie să știi limba engleză și să ai niște noțiuni de bază: ce este și cum se cumpără hosting, temă etc.
 • După ce se termină munca, ei nu-ți mai oferă suport, decât plătit. Nu poți să le mai ceri modificări, funcționalități noi sau să îi rogi să te ajute cu mentenanța, decât dacă ești dispus să plătești pentru asta.

Concluzii site de prezentare gratuit

 

Una peste alta eu sunt foarte mulțumit de site-ul meu gratuit și de munca pe care The Free Website Guys au făcut-o pentru mine. Am economisit minim 3000 de lei, am un site care arată bine, răspunde tuturor nevoilor mele și l-am primit într-un timp rezonabil. Cred că sunt cea mai bună soluție pentru a avea un site gratuit cu design modern, dacă te încadrezi în cerințele lor.

Dacă sună bine și limitările pe care ei ți le impun nu sunt un impediment pentru tine, eu te invit să aplici ca să obții un site optimizat gratuit. Ca să-ți crești șansele de a fi acceptat nu uita să menționezi că ai aflat despre ei din articolul de pe expertmarketingonline.ro publicat de Ungureanu Andrei.

https://expertmarketingonline.ro
Do you like Ungureanu Andrei's articles? Follow on social!
Comments to: Iată cum am obținut un site profesional gratuit și cum o poți face și tu

  Your email address will not be published.

  Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

  Login

  Welcome to Typer

  Brief and amiable onboarding is the first thing a new user sees in the theme.
  Join Typer
  Registration is closed.